News — kaviaar

Milou van Dinther
De wondere wereld van Champagne - Collection200

De wondere wereld van Champagne

Champagne is een mousserende wijn die voornamelijk wordt gemaakt in de Champagnestreek in Frankrijk. Het is een populaire keuze voor speciale gelegenheden en feesten, zoals bruiloften en oudjaar. Er zijn drie belangrijke druivensoorten die worden gebruikt voor de productie van champagne: Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Chardonnay geeft een frisse, fruitige smaak, terwijl Pinot Noir en Pinot Meunier de champagne een complexere smaak geven met tonen van rood fruit en een hint van hout. De productie van champagne begint met het maken van basiswijn. De druiven worden geperst en de most (sap) wordt gefermenteerd tot wijn. Vervolgens wordt de...

Read more →


Milou van Dinther
Wat is Kaviaar? - Collection200

Wat is Kaviaar?

Kaviaar, voor vele waarschijnlijk een onbekend terrein en enorm populair onder de aller rijkste onder ons. Maar wat is kaviaar nou eigenlijk, hoe wordt het gemaakt en waarom is het zo duur? Collection 200 zal het je allemaal vertellen... Laten we beginnen met de basics Laten we beginnen bij het begin. Zoals veel van jullie waarschijnlijk al weten gaat het om viseitjes. Hoewel het van verschillende vissoorten kan komen, komt de (echte) kaviaar toch wel van de wilde steur uit de Kaspische Zee. De zee grenst aan Rusland, Azerbeidjan, Iran en Kazachstan voorheen waren dit dan ook de grootste kaviaar...

Read more →