Ornellaia

Ornellaia - Collection200

Ornellaia is een prestigieus wijnhuis dat zich bevindt in de Toscane streek in Italië. Het is gelegen in de heuvels van Bolgheri, een gebied dat bekend staat om zijn kwaliteitswijnen.

Ornellaia werd opgericht in 1981 door de Italiaanse wijnproducent Lodovico Antinori en de Amerikaanse wijnbouwer Robert Mondavi. Samen brachten zij hun expertise en passie voor wijnbouw samen om een ​​uitmuntende wijn te creëren.

Het wijnhuis staat bekend om zijn Ornellaia-wijn, een Bordeaux-stijl wijn die wordt gemaakt van een blend van Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Petit Verdot druiven. De wijn wordt gerijpt in een combinatie van nieuwe en gebruikte Franse eikenhouten vaten, waardoor de wijn een rijke, volle smaak en een fijne tannine-structuur heeft.

Naast de Ornellaia-wijn produceert het wijnhuis ook de wijnen Le Serre Nuove dell'Ornellaia, een wijn die wordt gemaakt van jongere wijnstokken en een lichtere, frissere smaak heeft, en Masseto, een 100% Merlot wijn die als een van de beste Merlot wijnen ter wereld wordt beschouwd.

Ornellaia staat ook bekend om zijn prachtige wijngaard en architectuur. Het wijnhuis is ontworpen door de Italiaanse architect Renzo Piano en heeft een indrukwekkend uitzicht over de Bolgheri-vallei. Het wijnhuis biedt ook wijnproeverijen en rondleidingen, waardoor bezoekers de kans krijgen om niet alleen de wijnen te proeven, maar ook de prachtige omgeving te genieten.

In feite, Ornellaia is een uniek wijnhuis dat zich onderscheidt door zijn prachtige wijngaard, architectuur en uitstekende wijnen. Het is een must-visit voor wijnliefhebbers en degenen die geïnteresseerd zijn in de kunst van de wijnbouw. Met de combinatie van de kennis en passie van de oprichters, de prachtige omgeving en de uitstekende wijnen, Ornellaia is een wijnhuis dat zeker een bezoek waard is.


Oudere post Nieuwere post